poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Poniedziałkowy "fit" - Sałatka z tuńczykiem

Wiosna to czas kiedy na naszych talerzach goszczą lekkie sałatki. Przyznać trzeba, że na nowalijki jeszcze musimy troszkę poczekać dlatego dziś lekko ale ze smakiem. Osobiście lubię kompozycję, które są proste i szybkie w przygotowaniu. Dziś sałatka z tuńczykiem z puszki, którą śmiało można przygotować w kilka chwil. 
Sałatka z tuńczykiem



SKŁADNIKI:

6-8 liści sałaty
1/3 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 jajko
kilka zielonych oliwek
2 szczypty rzeżuchy 


PRZYGOTOWANIE:

Sałatę płuczemy, osuszamy, szarpiemy na mniejsze kąski, układamy na półmisku.
Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki, układamy na sałacie.
Tuńczyka z puszki odcedzamy i układamy między jajka i sałatą. Na wierzch nakładamy zielone oliwki. Podjemy dekorując świeżą rzeżuchą. 
(Sałatkę można skropić oliwą z czosnkiem)






2 komentarze:

  1. Uwielbiam tuńczyka. Ta sałatka musiała być pyszna.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasami właśnie smak tkwi w prostocie dania - była pyszna :-)

      Usuń