poniedziałek, 16 listopada 2015

Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe roladki z kiełkami i ziarnem słonecznika

Ostatnimi czasy zadurzyłam się w smaku kiełków brokuła. Śmiało mogłabym rzec, że je uwielbiam. Idealnie nadają się do sałatek, past czy też przekąsek. Tym razem postanowiłam nadać im innego znaczenia i stały się tematem przewodnim drobiowych roladek. Przepis na nie jest banalnie prosty ale myślę, że dbający o wartości odżywcze z rozkoszą sięgną by ich skosztować. Danie zostało przygotowane na parze co nadaje mu idealne miano lekkiego i pożywnego obiadu. 


Drobiowe roladki z kiełkami i ziarnem słonecznika 



SKŁADNIKI:
(na dwie porcje)

2 filety z kurczaka
2 łyżeczki musztardy Dijon
kiełki brokuła
ziarno łuskanego słonecznika
sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Filet myjemy, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy. 
Jedną stronę smarujemy musztardą, nakładamy kiełki brokuła i posypujemy
 ziarnem słonecznika. Zwijamy w roladkę. 
Roladki układamy w parowarze i gotujemy przez 20 minut. 




6 komentarzy:

  1. Bardzo fajna propozycja. Lubię kiełki :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy i polecamy :) Również i my uwielbiamy kiełki :)

      Usuń
  2. Bardzo lubię kiełki, ale w takim zestawieniu jeszcze nie próbowałam. Całość wygląda bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy za miły komentarz i polecamy :) Kiełki sprawdziły się przepysznie :)

      Usuń