środa, 8 lipca 2015

Słodkie środy - Mrożone owoce otulone maślanką

Kiedy lato w pełni chyba każdy z nas ma ochotę na lżejsze deserki, które jednocześnie mogą nas ochłodzić. Dzisiaj przedstawiamy Wam propozycję bardzo prostą ale jakże smaczną. Mrożone owoce to idealny składnik na pyszność w połączeniu z maślanką. Polecamy na deser dla całej rodziny. 

Mrożone owoce otulone maślanką


SKŁADNIKI:


50 g mrożonych malin 
50 g mrożonych truskawek 
50 g mrożonych wiśni
50 g mrożonej czarnej porzeczki
50 g mrożonych czerwonych porzeczek
400 ml maślanki

100 g świeżych truskawek

16 kakaowych herbatników



PRZYGOTOWANIE:


Przygotowujemy 4 pucharki lub szklaneczki. Herbatniki siekamy na mniejsze kawałki, przekładamy do szklaneczek na dno jako pierwszą warstwę.

Wszystkie owoce zamrożone przekładamy do malaksera i rozdrabniamy przez kilkanaście sekund. Rozdrobnione owoce przekładamy na herbatniki jako drugą warstwę - przekładamy do wysokości około 3/4 wysokości szklaneczek. 

Jako trzecią warstwę zalewamy całość zimną maślanką. Na wierzch układamy po dwie świeże truskaweczki. Smacznego.




12 komentarzy:

  1. Wygląda apetycznie :-)

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być bardzo pyszny ten deserek:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności! I można się nimi zajadać bez wyrzutów sumienia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się - wyrzutów sumienia brak w tej odsłonie ;)

      Usuń
  4. Jakie pyszne deserki, jak malowane, fajne foty.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękujemy, miło nam to czytać zwłaszcza od Ciebie :)
      Pozdrawiamy

      Usuń
  5. fajny deser,tylko u mnie porzeczek brak,nietety

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj koniecznie musisz skombinować porzeczki.... polecamy :)

      Usuń