Kiedy lato w pełni chyba każdy z nas ma ochotę na lżejsze deserki, które jednocześnie mogą nas ochłodzić. Dzisiaj przedstawiamy Wam propozycję bardzo prostą ale jakże smaczną. Mrożone owoce to idealny składnik na pyszność w połączeniu z maślanką. Polecamy na deser dla całej rodziny.
Mrożone owoce otulone maślanką
SKŁADNIKI:
50 g mrożonych malin
50 g mrożonych truskawek
50 g mrożonych wiśni
50 g mrożonej czarnej porzeczki
50 g mrożonych czerwonych porzeczek
50 g mrożonych truskawek
50 g mrożonych wiśni
50 g mrożonej czarnej porzeczki
50 g mrożonych czerwonych porzeczek
400 ml maślanki
100 g świeżych truskawek
16 kakaowych herbatników
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy 4 pucharki lub szklaneczki. Herbatniki siekamy na mniejsze kawałki, przekładamy do szklaneczek na dno jako pierwszą warstwę.
Wszystkie owoce zamrożone przekładamy do malaksera i rozdrabniamy przez kilkanaście sekund. Rozdrobnione owoce przekładamy na herbatniki jako drugą warstwę - przekładamy do wysokości około 3/4 wysokości szklaneczek.
Wygląda apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńtruskawkowa-fiesta.blogspot.com
Dziękujemy :)
UsuńMusi być bardzo pyszny ten deserek:)
OdpowiedzUsuńJest bardzo pyszny :)
UsuńWspaniały deser ;)
OdpowiedzUsuń:) dziękujemy jest pyszny
UsuńPyszności! I można się nimi zajadać bez wyrzutów sumienia :)
OdpowiedzUsuńZgadza się - wyrzutów sumienia brak w tej odsłonie ;)
UsuńJakie pyszne deserki, jak malowane, fajne foty.
OdpowiedzUsuńdziękujemy, miło nam to czytać zwłaszcza od Ciebie :)
UsuńPozdrawiamy
fajny deser,tylko u mnie porzeczek brak,nietety
OdpowiedzUsuńOj koniecznie musisz skombinować porzeczki.... polecamy :)
Usuń