Zapraszamy na lekką sałatkę z fetą, która idealnie będzie pasować na II śniadanie jak i na kolację. To szybka i smaczna propozycja dla osób lubiących lekkość. Plusem jej jest fakt, że jest szybka i lekka, a co najważniejsze kryje w sobie moc witamin.
Zielona sałatka z fetą i rzodkiewką
SKŁADNIKI:
6 liści salaty masłowej
1/2 średniego ogórka zielonego
4 rzodkiewki
100 g sera feta
szczypiorek
PRZYGOTOWANIE:
Sałatę masłowa płuczemy, osuszamy, szarpiemy w mniejsze kawałki i układamy na talerzu.
Ogórka zielonego obieramy i kroimy w talarki, układamy między sałatą. Rzodkiewki myjemy, odcinamy ich końce i kroimy w plasterki, układamy między sałatą i ogórkiem.
Ser feta kroimy w kosteczkę i układamy między warzywami.
Sałatkę podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem.
Super sałatka:)
OdpowiedzUsuńDziękujemy :)
UsuńBardzo lubię takie pyszne sałatki :-)
OdpowiedzUsuńMy również za takimi przepadami :)
Usuńmogłabym jeść na okrągło!!! rewelacyjna!!! :)
OdpowiedzUsuń:) myślimy, że i u nas mogłaby gość bardzooo często
UsuńTaką sałatką to można zajadać się bez końca, pysznie! :)
OdpowiedzUsuńZgadzamy się :) można zajadać się nią bez końca..
Usuń