poniedziałek, 22 czerwca 2015

Poniedziałkowy "fit" - Zielona sałatka z fetą i rzodkiewką

Zapraszamy na lekką sałatkę z fetą, która idealnie będzie pasować na II śniadanie jak i na kolację. To szybka i smaczna propozycja dla osób lubiących lekkość. Plusem jej jest fakt, że jest szybka i lekka, a co najważniejsze kryje w sobie moc witamin. 

Zielona sałatka z fetą i rzodkiewką



SKŁADNIKI:

6 liści salaty masłowej
1/2 średniego ogórka zielonego
4 rzodkiewki
100 g sera feta 
szczypiorek

 PRZYGOTOWANIE:

Sałatę masłowa płuczemy, osuszamy, szarpiemy w mniejsze kawałki i układamy na talerzu. 
Ogórka zielonego obieramy i kroimy w talarki, układamy między sałatą. Rzodkiewki myjemy, odcinamy ich końce i kroimy w plasterki, układamy między sałatą i ogórkiem. 
Ser feta kroimy w kosteczkę i układamy między warzywami. 
Sałatkę podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem.



8 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie pyszne sałatki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. mogłabym jeść na okrągło!!! rewelacyjna!!! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) myślimy, że i u nas mogłaby gość bardzooo często

      Usuń
  3. Taką sałatką to można zajadać się bez końca, pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzamy się :) można zajadać się nią bez końca..

      Usuń