poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Poniedziałkowy "fit" - Zielony koktajl z błonnikiem jabłkowym i imbirem

Dziś kolejny z serii zielonych koktajli. Jest dość gęsty i sycący, dlatego ja najbardziej lubię go jeść łyżeczką, na drugie śniadanie. 
Dodatek świeżego imbiru nadaje napojowi charakterystycznej i wyczuwalnej ostrości i dzięki temu niepowtarzalnego charakteru.
Jeśli wolicie koktajle o rzadszej konsystencji polecamy ten na zielonej herbacie.

Zielony koktajl z błonnikiem jabłkowym i imbirem

SKŁADNIKI:

1/2 słodkiej pomarańczy
1/2 awokado
1/2 banana
2 garście świeżego szpinaku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
1 łyżka błonnika jabłkowego
300 ml jogurtu naturalnego lub maślanki

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak myjemy, osuszamy i usuwamy ogonki. Pomarańczę, banana i awokado obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Świeży imbir obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty dolewamy więcej maślanki.





18 komentarzy:

  1. Super wygląda i pewnie tak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nam smakuje, więc polecamy, ale każdy musi sam sprawdzić czy te smaki mu odpowiadają ;-)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Zgadza się, na wiosnę zdecydowanie częściej sięgamy po takie koktajle!

      Usuń
  3. ooo.. bajer! dla mnie bomba, lubię takie koktajle :)

    OdpowiedzUsuń