Cykoria z jajkiem i jogurtem
SKŁADNIKI:
2 niewielkie cykorie
2 jajka
200 ml jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
2 gałązki koperku
2 niewielkie cykorie
2 jajka
200 ml jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
2 gałązki koperku
PRZYGOTOWANIE:
Cykorię kroimy w mniejsze kawałki lub szarpiemy wg uznania. Przekładamy do miski, zalewamy jogurtem i mieszamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cykorii i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Cykorię kroimy w mniejsze kawałki lub szarpiemy wg uznania. Przekładamy do miski, zalewamy jogurtem i mieszamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cykorii i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Koperek siekamy, dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.
Jakoś nigdy nie miałam pomysłu na cykorię, a tu fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńPolecam cykorię ... jest świetna do mięsa :)
Usuń