poniedziałek, 12 maja 2014

Poniedziałkowy "fit" - wiosenna pasta serowa

Dziś w Naszym poniedziałkowym cyklu wiosenna pasta kanapkowa. Pasta ta jest przygotowana na bazie serka i kolorowych papryk. Robię takie pasty bardzo często i dodaję do nich bądź odrobinę majonezu bądź w wersji light jogurt naturalny, który również świetnie współgra z całością.

Wiosenna pasta serowa



Składniki:
300 g serka śmietankowego
1 papryka czerwona 
1 papryka żółta 
1/2 papryki zielonej 
2-3 korniszony 
100 g szynki 
1/2 pęczka szczypiorku 
1 łyżeczka majonezu lub jogurtu naturalnego

Przygotowanie:
Serek śmietankowy przekładamy do miski. Wszystkie papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobna kostkę. Szynkę również kroimy w drobną kosteczkę.
 Do składników dodajemy jeszcze pokrojone w drobną kostkę korniszony oraz posiekany drobno szczypiorek. Dodajemy niewielką ilość majonezu lub jogurtu naturalnego i mieszamy dokładnie.




6 komentarzy:

  1. Pyszne! Też takie uwielbiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny zbiór przepisów tu u Was. Chętnie będę zaglądać. :)
    Taką pastę to ja uwielbiam - choć zazwyczaj nie patrzę na żaden przepis tylko wrzucam do serka to, co mi akurat do ręki wpadnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszamy!! Do takiej pasty pasują różne dodatki, więc można tworzyć wiele wersji.

      Usuń
  3. mmm... z pewnością bym się skusiła

    OdpowiedzUsuń