Dziś w Naszym poniedziałkowym cyklu wiosenna pasta kanapkowa. Pasta ta jest przygotowana na bazie serka i kolorowych papryk. Robię takie pasty bardzo często i dodaję do nich bądź odrobinę majonezu bądź w wersji light jogurt naturalny, który również świetnie współgra z całością.
Wiosenna pasta serowa
Składniki:
300 g serka śmietankowego
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1/2 papryki zielonej
2-3 korniszony
100 g szynki
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżeczka majonezu lub jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Serek śmietankowy przekładamy do miski. Wszystkie papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobna kostkę. Szynkę również kroimy w drobną kosteczkę.
Do składników dodajemy jeszcze pokrojone w drobną kostkę korniszony oraz posiekany drobno szczypiorek. Dodajemy niewielką ilość majonezu lub jogurtu naturalnego i mieszamy dokładnie.
Pyszne! Też takie uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńCieszymy się
UsuńBardzo fajny zbiór przepisów tu u Was. Chętnie będę zaglądać. :)
OdpowiedzUsuńTaką pastę to ja uwielbiam - choć zazwyczaj nie patrzę na żaden przepis tylko wrzucam do serka to, co mi akurat do ręki wpadnie.
Zapraszamy!! Do takiej pasty pasują różne dodatki, więc można tworzyć wiele wersji.
Usuńmmm... z pewnością bym się skusiła
OdpowiedzUsuńPolecamy!
Usuń