Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na klasyczny krem z pomidorów, jednak podany już mniej klasycznie. Mianowicie, połączyłyśmy prażone migdały z serem camembert.
Pierwszy raz przygotowałam go na obiad gdy zapraszaliśmy rodzinę na niedzielne popołudnie, zebrałam same komplementy dzięki niemu, a dziś dzielę się nim z Wami.
Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert
SKŁADNIKI:
500 ml bulionu drobiowego z warzywami
1 puszka pomidorów
sól i pieprz do smaku
3/4 łyżki mąki + 50 ml wody
ser camembert do podania
4 łyżki płatków migdałowych
mięta do dekoracji
500 ml bulionu drobiowego z warzywami
1 puszka pomidorów
sól i pieprz do smaku
3/4 łyżki mąki + 50 ml wody
ser camembert do podania
4 łyżki płatków migdałowych
mięta do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Do malaksera przekładamy pomidory i je miksujemy, dolewamy bulion z warzywami i ponownie miksujemy do rozdrobnienia warzyw. Całość przelewamy do rondla, zagotowujemy doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Do malaksera przekładamy pomidory i je miksujemy, dolewamy bulion z warzywami i ponownie miksujemy do rozdrobnienia warzyw. Całość przelewamy do rondla, zagotowujemy doprawiając solą i pieprzem do smaku.
W kubeczku roztrzepujemy w wodzie mąkę.
Mąką zagęszczamy delikatnie nasz krem ,zagotowujemy. Wyłączamy grzanie.
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
Ser camembert kroimy w drobną kostkę.
Na talerze nalewamy krem, nakładamy prażone migdałowe płatki i ser camembert. Dekorujemy listkiem mięty.
Smacznego :)
Bardzo smakowita zupa.Fajnie dobrane dodatki.
OdpowiedzUsuń