środa, 13 września 2017

Jogurtowe z cukrem pudrem i skórką pomarańczy

Ciasto, które nazywam kryzysowym i ekspresowym. Jest proste ale  w swej prostocie bardzo smaczne. Do jego przygotowania używam skórki pomarańczowej którą zawsze mam w słoiczku na takową okazję jako to ciasto. Jeżeli nigdy nie pokusiliście się by domowe jogurtowe ciacho zagościło na Waszym stole to koniecznie to zmieńcie.

 Jogurtowe z cukrem pudrem i skórką pomarańczy


Składniki:
300g mąki 
1 szklanka cukru 
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 
3 jajka 
200g jogurtu naturalnego
3/4 szklanki oleju 

dodatkowo:
cukier puder 
skórka pomarańczy 


Przygotowanie
W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej misce wymieszać jajka z jogurtem. Dodać olej- wymieszać. Do suchych dodać mokre - wymieszać. Ciasto wylać na małą blaszkę około 23-24 cm. Posypujemy skórką pomarańczy. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 35-40 minut. Oprószyłam cukrem pudrem.

 




6 komentarzy:

  1. Idealne!
    I można wymyślić niemal dowolne dodatki...
    :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu zgadza się :) To baza do wszelakich ciast z pysznymi owocami :)

      Usuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie! Lubię takie ciasta!

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Polecamy :) lubimy takie puszyste ciasta :)

      Usuń