piątek, 3 lutego 2017

Spaghetti po "rusku"

Dzisiaj szybkie danie makaronowe. Przyznam, że owe spaghetti to alternatywa dla klasycznych wszystkim raczej znanych klusek z serem, które serwowały nam nasze babcie i mamy. Moja córeczka uwielbia tą opcję spaghetti więc polecam na szybki obiad. 

Spaghetti po rusku

Składniki:
150 g makaronu spaghetti
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
100-150 g twarogu białego
1 łyżka skwarków
1 łyżeczka
 masła
sól, pieprz do smaku 

Przygotowanie:
Cebule i czosnek obieramy, szklimy na maśle, dodajemy skwarki i całość podsmażamy do zarumieniania.
Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy. Przekładamy do przesmażonej cebuli ze skwarkami, mieszamy, wyłączamy grzanie. Wkruszamy biały ser, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem, mieszamy.



2 komentarze:

  1. Bardzo fajnie połączenie składników. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. mój synek również lubi takie makarony :)

    OdpowiedzUsuń