Śniadaniowe pasty mają to do siebie, że zawsze są szybkie w przygotowaniu. Bardzo lubię te na bazie twarogu gdyż do niego pasują zarówno ryby jak i warzywa i owoce. Dziś pachnąca latem pasta z suszonymi pomidorami, które uwielbiam. dodatek marynowanego czosnku nadał ostrzejszego wyrazu, a całość skomponowała się idealnie.
Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem
200 g sera białego chudego
4-5 suszonych pomidorów
4 ząbki czosnku marynowanego
1-2 łyżki passaty pomidorowej lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy twaróg i rozgniatamy go widelcem. Dodajemy passatę pomidorowa lub koncentrat pomidorowy.
Suszone pomidory kroimy w kosteczkę, czosnek marynowany w płatki bądź kostkę wg uznania - przekładamy do twarogu. Doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz