Ostatnio pokusiłam się by przygotować domowe pesto z suszonych pomidorów i muszę przyznać dość nieskromnie, że wyszło rewelacyjne. Oczywiście przygotowałam je z myślą o innym finalnym daniu, owy pomysł to dzisiejsze łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i aromatycznym domowym pesto z suszonych pomidorów. Danie dość jesienne ale tak się składa, że przepadam za łazankami o każdej porze roku. Myślę, że warto pokusić się o takie połączenie smaków i zaskoczyć swoich najbliższych...
Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czerwonym pesto
Składniki:
400 g makaronu łazanki
500 g kiszonej kapusty z marchewką
400 g kiełbasy bądź szynki
1 duża cebula
4 łyżki czerwonego pesto z suszonych pomidorów
olej rzepakowy
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną wraz z marchewką obgotowujemy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do kiełbasy - doprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy razem przez 5 minut.
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy za miły komentarz i również pozdrawiamy :)
UsuńPrzepis bardzo oryginalny na nadanie nowego wyrazu dla starych poczciwych łazanek. Przepis do wypróbowania.
OdpowiedzUsuńDziękujemy i życzymy smacznego :)
Usuńprzywołałyście wspomnienia z dzieciństwa! pyszności :)
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że udało nam się na chwilkę przywołać smaki które są najpiękniejszym wspomnieniem beztroskich lat :)
UsuńNie pamiętam kiedy ostatnio jadłam :-). Mniam :-))
OdpowiedzUsuńKoniecznie skuś się i je przygotuj :)
Usuń