Fasolkę szparagową możemy podawać na setki sposobów. Jako, że lubimy ją jeść przez cały rok podajemy ją w klasycznych jak i tych mniej klasycznych połączeniach. Dzisiaj fasolka w mięsnym pomidorowym sosie z dodatkiem natki pietruszki. Danie to jest świetnym sposobem na wykorzystanie fasolki, która pozostała nam z obiadu.
Fasolka szparagowa w mięsnym sosie
Składniki:
300 g fasolki szparagowej
300 g mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
olej rzepakowy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową gotujemy na miękko w osolonej wodzie, odcinamy końce i kroimy w słupki
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na oleju dodając mięso, zarumieniamy, dodajemy zblendowane pomidory i całość doprawiamy do smaku - dusimy 10 minut by część sosu odparowała.
Dodajemy fasolkę, mieszamy. Całość podduszamy 5 minut dodając posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku.
bardzo fajne danie i na pewno pyszne!!!
OdpowiedzUsuńDziękujemy :)
UsuńTakiej fasolki jeszcze nie podawałam, na pewno pyszna:)
OdpowiedzUsuńPolecamy :)
UsuńSzczerze to nie wpadłam na to, żeby podawać fasolkę z sosem! :)
OdpowiedzUsuń>FOXYDIET
Fasoli w takim wydaniu jeszcze nie jadłam! Pycha!:)
OdpowiedzUsuńPolecamy (:
UsuńW takim wydaniu jeszcze nie robiłam, muszę to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńMamy nadzieje, że Tobie również posmakuje :)
UsuńMniam jak pysznie :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy, bardzo lubię taką fasolkę i polecam :)
UsuńBrzmi bardzo ciekawie :) U mnie zawsze w wersji standardowej - z bułką tartą :>
OdpowiedzUsuńKlasyka zawsze lubiana ale z sosem również polecamy :)
UsuńPierwszy raz spotkałam się z takim przepisem. Bardzo ciekawy muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuń:) cieszy nas że przepis się spodobał i chcesz go wypróbować, czekamy na wrażenia smakowe :)
UsuńTo jest prawdziwe zaskoczenie pobudzające kulinarną wyobraźnię - i oto w kuchni chodzi! :)
OdpowiedzUsuń:) pozdrawiamy !
UsuńBardzo pomysłowa wersja fasoli - syto i pożywnie! To lubię :)
OdpowiedzUsuń