Dania jednogarnkowe, gulasze i wszelakie potrawki są pyszną opcją obiadową jak i ciepłą kolacją. Przygotować je możemy na rodzinne spotkania czy też jako danie do podgrzania następnego dnia. Dziś pyszny gulasz, który chodził za mną od kilku dni. Opcja podania dowolna... U nas podany z pieczywem chociaż przyznam że z ryżowymi kuleczkami czy klasycznie z makaronem też będzie pyszną kompozycją.
Gulasz paprykowy z pieczarkami na schabie
Składniki:
800 g schabu bez kości
1-2 czerwone papryki
400 g pieczarek
4 ogórki kiszone
1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, papryka ostra i słodka wędzona.
natka pietruszki
olej kokosowy
Przygotowanie:
Mięso myjemy, kroimy w paseczki. W szerokim rondlu przesmażamy mięso oprószając solą, pieprzem i paprykami.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do mięsa wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami, mieszamy i przesmażamy 5 minut.
Następnie dodajemy pomidory z puszki, podlewamy wodą i dusimy 20 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki oraz koncentrat pomidorowy.
Gotujemy do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku
Podajemy oprószając posiekaną natką.
Smacznego!
Przyrządzam bardzo podobne danie i jest pyszne! Ze schabem też spróbuję.
OdpowiedzUsuńTak to racja, pyszne danie :)
UsuńAle musi być dobry, zjeść miseczkę takiego gulaszu :)
OdpowiedzUsuńZapraszamy :) i polecamy :)
Usuńwspaniałe danie <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!!!
Bardzo apetyczne danie :-) pozdrowionka :-)
OdpowiedzUsuńMiło nam i również pozdrawiamy :)
UsuńUwielbiam gulasze!
OdpowiedzUsuńMy również za nimi przepadamy :)
Usuń