niedziela, 22 maja 2016

Ruloniki z jajeczno rzodkiewkową pastą

Pasty jajeczne kojarz nam się z pysznym śniadaniem. Dzisiaj chciałyśmy polecić Wam pastę z dodatkiem żółtego sera i rzodkiewki. Jak podać ? Ja zaserwowałam ją w plastrach polędwicy łososiowej na klasycznej bagietce.  Tak podana część śniadania z pewnością spodoba się Waszym najbliższym :)

Ruloniki z jajeczno - rzodkiewkową pastą



SKŁADNIKI:

3 jajka 
około 70 g żółtego sera (3-4 łyżki)
3-4 rzodkiewki 
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
polędwica surowa - łososiowa 
mała bagietka


PRZYGOTOWANIE:

jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z łupek i siekamy. 
Żółty ser wraz z rzodkiewkami ścieramy na tarce. Do miseczki przekładamy wszystkie składniki.


Dodajemy majonez, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. 


 Mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. 


Pastę zawijamy w polędwicę,która układamy na kanapeczkach z bagietki. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz