Pasty jajeczne kojarz nam się z pysznym śniadaniem. Dzisiaj chciałyśmy polecić Wam pastę z dodatkiem żółtego sera i rzodkiewki. Jak podać ? Ja zaserwowałam ją w plastrach polędwicy łososiowej na klasycznej bagietce. Tak podana część śniadania z pewnością spodoba się Waszym najbliższym :)
Ruloniki z jajeczno - rzodkiewkową pastą
SKŁADNIKI:
3 jajka
około 70 g żółtego sera (3-4 łyżki)
3-4 rzodkiewki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
polędwica surowa - łososiowa
mała bagietka
PRZYGOTOWANIE:
jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z łupek i siekamy.
Żółty ser wraz z rzodkiewkami ścieramy na tarce. Do miseczki przekładamy wszystkie składniki.
Dodajemy majonez, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy do uzyskania jednolitej pasty.
Pastę zawijamy w polędwicę,która układamy na kanapeczkach z bagietki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz