Wiosenny koktajl owocowo warzywny to nasza dzisiejsza propozycja. Kompozycja owoców i warzyw cieszy się ostatnio dużym powodzeniem i właśnie dziś na taką pyszność chcemy Was namówić. Potrzebujemy tylko kilku składników - ulubione owoce, w tym przypadku truskawki i borówki, a do tego mój ulubiony seler naciowy. Wszystko blendujemy, dodajemy kefir i gotowe.
Koktajl truskawkowo borówkowy z selerem naciowym
SKŁADNIKI:
5-6 dużych truskawek
około 100 g borówek amerykańskich
2 pędy selera naciowego
180 ml kefiru
mięta do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Truskawki szypułkujemy, przekrawamy na pół i wraz z umytymi i osuszonymi borówki przekładamy do malaksera. następnie dodajemy pokrojony w plastry seler naciowy - całość blendujemy przez kilkanaście sekund. Dolewamy schłodzony kefir i ponownie blendujemy.
Uzyskany koktajl rozlewamy do szklanek, dekorujemy świeżą miętą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz