wtorek, 17 maja 2016

Mielone z rabarbarem

Smaki, smaczki ... Ostatnio ich u mnie pod dostatkiem. Dziś chciałam zaproponować Wam mięso w połączeniu z rabarbarem. Do przygotowania tych kotlecików potrzeba niewiele, a smak jest niepowtarzalny. Lubicie rabarbar ? Kwaskowy smak świetnie podkreślił dzisiejsze danie. Co ważne do masy mięsnej dodajcie dużo świeżej natki pietruszki, następnym razem wzbogacę je o dodatek świeżego koperku.

Mielone z rabarbarem

SKŁADNIKI:

300 g mielonego z łopatki 
1 jajko
1 czerstwa bułka 
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
1 pęd rabarbaru
bułka tarta
sól i pieprz świeżo mielony do smaku 
 olej kokosowy do smażenia


PRZYGOTOWANIE:

Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą (wcześniej namoczoną w mleku lub wodzie) bułkę, jajko i mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną zieleninę oraz rabarbar, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Z powstałej masy mięsnej formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym po kilka minut z wszystkich stron.



4 komentarze:

  1. mielone i rabarbar...to coś nowego

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) cieszymy się że to połączenie jest dla Ciebie nowością i je polecamy

      Usuń
  2. Wprosze się na taki obiad. To danie mnie intryguje.

    OdpowiedzUsuń