Początek tygodnia rozpoczynamy od lekkiej i smacznej kompozycji ukrytej w sałatce. Wiosna to czas kiedy na straganach pojawiają się kolorowe warzywa, które swymi barwami zachęcają nas do zmiany swej diety. Ja również z chęcią sięgam po pachnące pomidory, paprykę czy zieleń sałaty i z utęsknieniem czekam na nowalijki. Dziś moc witamin ukryta w warzywach została podana z mozzarellą i migdałami. A Wy lubicie takie połączenie ? Sałatkę tę polecam zarówno na śniadanie jak i na kolację.
Sałatka z pomidorami, mozzarellą i migdałami
SKŁADNIKI:
6-8 liści salaty
1 pomidor np malinowy
1/2 papryki czerwonej
6 kulek mini mozzarelli
14 migdałów
szczypiorek
pieprz świeżo mielony
PRZYGOTOWANIE:
Sałatę płuczemy, osuszamy i szarpiemy - układamy na talerzu.
paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w większa kostkę - układamy na sałacie.
Pomidora myjemy i kroimy w ósemki, układamy między papryką.
Na wierzchu układamy przekrojone na pół mini mozzarelle. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem i migdałami.
Smacznego !
bardzo lubię takie sałatki
OdpowiedzUsuńMy również za takimi przepadamy :-)
UsuńBanalnie łatwe a jakie smaczne!
OdpowiedzUsuńŁatwa, szybka, smaczna i zdrowa :)
Usuń