Kolejna wersja ziemniaczanej sałatki, która świetnie będzie pasować jako przekąska. Do jej przygotowania nie potrzeba wielu składników. Polecam aby ziemniaki z których ją przygotowujemy były gotowane w mundurkach co podkreśli jej smak. Dodatek koperku i szczypiorku nada wiosenności na którą wyczekujemy z utęsknieniem. A Wy lubicie ziemniaczane sałatki ?
Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i szynką
SKŁADNIKI:
500 g ziemniaków gotowanych w mundurkach
2-3 jajka ugotowane na twardo
200 g szynki konserwowej
1-2 ogórki kiszone
świeży koperek
cienki szczypiorek
1-2 łyżki majonezu
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Ugotowane ziemniaki i jajka obieramy z łupiny, kroimy w kostkę wraz z szynka i ogórkiem - przekładamy do miski. Szczypiorek i koperek siekamy, dodajemy do pozostałych składników. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem - mieszamy. Przekładamy do miski. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz