Jak już wiadomo mam w domu małą wielbicielkę spaghetti ... Tak, tak... dla mojej córci mógłby istnieć tylko makaron. Dzisiaj mam dla Was szybki, prosty i smaczny pomysł nie tylko na piątkowy obiad. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a danie jest bardzo aromatyczne. Polecam wszystkim jako pyszna alternatywę dla klasyki.
Spaghetti pietruszkowo czosnkowe z pomidorkami
SKŁADNIKI:
150-200 g makaronu spaghetti
około 150 g pomidorków koktajlowych lub innych malutkich
1/2 pęczka pietruszki (około 4 posiekany łyżki)
2 ząbki czosnku
5-6 łyżek oliwy
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Pietruszkę siekamy wraz z czosnkiem. Pomidorki kroimy na połówki lub na ćwiartki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i pietruszkę wraz z pomidorkami, solimy i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, podsmażamy 3 minuty.
Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Następnie dodajemy ugotowany makaron, całość mieszamy.
Następnie dodajemy ugotowany makaron, całość mieszamy.
Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz