czwartek, 17 września 2015

Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK

Lubicie mielone zraziki ? W moim rodzinnym domu mama przygotowywała je na rożne sposoby. Często wykorzystywała właśnie mięso wołowe aby podać nam takie pyszności. Dzisiaj ja zapraszam Was na szybkie i proste ale jakże efektowne i smaczne wałeczki mięsne. Do ich przygotowania użyłam Remuladę Duńską Folwark którą otrzymałyśmy do przetestowania - za sos i możliwość skosztowania dziękujemy.


Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK




SKŁADNIKI:
300 g mięsa mielonego wołowego
1 małe jajko
1/2 czerstwej kajzerki
2 łyżki kaszy manny
3-4 gałązki natki pietruszki
3-4 gałązki koperku
sól
pieprz
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy namoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy dwie łyżki posiekanej natki z koperkiem. Do całości dodajemy kasze mannę i wyrabiamy jednolita masę mięsną.



Z masy formujemy placuszki które smarujemy remuladą duńską


Następnie układamy szynkę i oprószamy zieleniną. 


Zwijamy w roladki, formując podłużne wałeczki.


W rondlu bądź na patelni rozgrzewamy olej i opiekamy wałeczki na rumiano z wszystkich stron przez około 10-12 minut co pewien czas obracając.


Smacznego !!!



Do przygotowania tych pysznych mięsnych wałeczków z szynką wykorzystałam Remuladę Duńską Folwark, którą otrzymałyśmy do przetestowania. Sos którym jest remulada duńska opakowany jest w tubie na której znajduje się czytelna etykieta zawierająca wszystkie niezbędne informacje o produkcie. Sam sos to sos majonezowy z dodatkiem warzyw: kapusty, cebuli i ogórka. Smak sosu podkreśla przyprawa curry, która idealnie nadaje mu walorów smakowych.  Jest on delikatnej konsystencji, świetnie nadający się do potraw mięsnych - wieprzowiny wołowiny czy też drobiu, jak i idealnie będzie komponował się z wszelakimi przystawkami jako dip. Z pewnością jest to produkt wary uwagi i polecenia. 


6 komentarzy:

  1. Pysznie. Bardzo lubię tą remuladę :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy, nam również przypadał do gustu, jest pyszna :)

      Usuń
  2. zraziki mnie kuszą niemiłosiernie;) takie smakowite sa!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudownie pachnące smaczne, jutro kupię wołowinkę:):):)pysznie:)pozdrawiam czyki:)

    OdpowiedzUsuń