poniedziałek, 21 września 2015

Poniedziałkowy "fit" - Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą

Lubicie bakłażanowe roladki ? Ja lubię je o każdej porze roku. Są to szybkie i smaczne przekąski które smakują wszystkim. Wystarczy kilka chwil i mamy je gotowe do podania. To co zawiniemy w środku jest już naszą indywidualną kompozycją, u mnie tym razem pomidor, sałata i polędwica a całości towarzyszył szczypiorek :) Polecam... 


Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą


SKŁADNIKI:

1 niewielki bakłażana
4 liście sałaty masłowej
1 pomidor malinowy
3-4 plastry polędwicy łososiowej surowej
szczypiorek
przyprawa do ziemniaków
olej do natłuszczenia rusztu lub patelni grillowej


PRZYGOTOWANIE:

Bakłażana kroimy na plastry około 3 mm, oprószamy przyprawą do ziemniaków i odstawiamy na 20 minut, następnie grillujemy na natłuszczonym ruszcie lub patelni grillowej po kilka chwil z dwóch stron - do odbicia rusztu na bakłażanowych plastrach. Sałatę, pomidora i szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypior siekamy. 



Na każdy plaster nakładamy porcję sałaty, pomidora, szynki i szczypiorku 
- zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami. 

Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz