Lubicie bakłażanowe roladki ? Ja lubię je o każdej porze roku. Są to szybkie i smaczne przekąski które smakują wszystkim. Wystarczy kilka chwil i mamy je gotowe do podania. To co zawiniemy w środku jest już naszą indywidualną kompozycją, u mnie tym razem pomidor, sałata i polędwica a całości towarzyszył szczypiorek :) Polecam...
Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą
SKŁADNIKI:
1 niewielki bakłażana
4 liście sałaty masłowej
1 pomidor malinowy
3-4 plastry polędwicy łososiowej surowej
szczypiorek
przyprawa do ziemniaków
olej do natłuszczenia rusztu lub patelni grillowej
PRZYGOTOWANIE:
Bakłażana kroimy na plastry około 3 mm, oprószamy przyprawą do ziemniaków i odstawiamy na 20 minut, następnie grillujemy na natłuszczonym ruszcie lub patelni grillowej po kilka chwil z dwóch stron - do odbicia rusztu na bakłażanowych plastrach. Sałatę, pomidora i szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypior siekamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz