Brakuje Wam czasem pomysłu na dodatek do mięska bądź po prostu do drugiego dania? Proponuje pyszną kompozycję warzyw które kryją w sobie moc witamin. Połączenie to pasuje do wieprzowiny, wołowiny jak i drobiu. Dla mnie dodatek koperku nadaje całości rewelacyjny smak, a dla zachowania większej ilości witamin warzywa zostały przygotowane na parze.
Marchewka z fasolką szparagową w koperku
SKŁADNIKI:
300 g małych marchewek - juniorek
300 g fasolki szparagowej zielonej
sól do smaku
1 łyżka masła
1/2 pęczka koperku
PRZYGOTOWANIE:
Marcheweczki i fasolkę szparagową (wszystko powinno być w podobnej wielkości) przekładamy do parowaru, oprószamy delikatnie solą i gotujemy przez 15-20 minut na parze do odpowiedniej miękkości warzyw.
Koperek siekamy.
Do rondla przekładamy masło, wsypujemy koperek i podsmażamy 2-3 minut, dodajemy ugotowane warzywka, całość mieszamy.
Podajemy na ciepło.
Bardzo lubimy jako dodatek do obiadu :) pychota
OdpowiedzUsuń:-)
UsuńBardzo smaczny dodatek do obiadu. Z koperkiem doskonały pomysł :)
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie :)
OdpowiedzUsuń:) zgadzamy się .. prosto i smacznie
Usuń