niedziela, 9 sierpnia 2015

Schabowe roladki z serem camembert i miętą

Dzisiaj u nas goszczą schabowe roladki z serem camembert i miętą. Połączenie smaków jest strzałem w dziesiątkę i idealnie się skomponowało.  Przygotowanie ich nie zajmie wiele czasu, a dla większości są one bardzo efektownym i wystawnym obiadem. Roladki wyszły mięciutkie i bardzo aromatyczne. Polecamy na rodzinny obiad jak i na święta. 


 Schabowe roladki z serem camembert i miętą

SKŁADNIKI:


2 plastry schabu
2 plastry sera camembert
kilka listków świeżej mięty
sól i pieprz
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Schab rozklepujemy, na każdym z kotletów układamy po kawałku sera camembert i po kilka listków świeżej mięty. Oprószamy solą i pieprzem do smaku, zwijamy w roladki. 
Do miseczki wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy, do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. 
Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej ponownie w jaku i bułce tartej. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy do zarumienienia panierki roladki z wszystkich stron. 
Roladki przekładamy do parowara i gotujemy przez 15 minut tuż przed podaniem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz