Szukacie pomysłu na szybki i lekki obiad ? Dzisiaj proponujemy szaszłyki drobiowe z czarnuszką, które zostały przygotowane na parze. Próbowaliście takiego połączenia ? Czarne ziarno zwane również czarnym sezamem mimo, że malutkich rozmiarów posiada w sobie wiele cennych składników i wartości. Koniecznie włączcie ją do swojej diety.
Drobiowe szaszłyki z czarnuszką przygotowane na parze
SKŁADNIKI:
1 filet z kurczaka
sól do smaku
papryka słodka i ostra do smaku
czarnuszka
do podania:
roszpunka
pomidorki koktajlowe
fasolka szparagowa z marcheweczkami - ugotowane na parze
PRZYGOTOWANIE:
Filet z kurczaka myjemy, a następnie kroimy w paski.
Mięso oprószamy solą oraz papryką mieloną.
Następnie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków.
Tak przygotowane szaszłyki oprószamy czarnuszką.
Przekładamy do parowara i gotujemy przez 20 minut.
Szaszłyki podajemy na sałacie w towarzystwie pomidorów z dodatkiem
ugotowanej na parze fasolki szparagowej z marcheweczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz