Pasty twarogowe to szybki pomysł na śniadanie czy też kolację. U nas w domu jedną z ulubionych past cieszących się powodzeniem jest twarogowa pasta z makrelą w pomidorach, którą przygotowywała moja mama. Myślę, że jest ona znana wielu osobom. Przygotowanie jej jest bardzo szybkie, a efekt zawsze smaczny. Pastę tę podałam z Hebżykami, chlebkiem lnianym niepieczonym z dodatkiem pomidorów i bazylii, które były jedną z trzech wariacji smakowych otrzymanych przez Nas do przetestowania.
Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach
SKŁADNIKI:
120 g twarogu białego chudego
1 puszka makreli w pomidorach
1 ząbek czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Twaróg biały najlepiej chudy kruszymy bądź rozgniatamy widelcem i przekładamy do miseczki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do twarogu.
Puszkę z makrelą otwieramy i przekładamy ją wraz z sosem do miseczki i całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Szczypiorek siekamy.
Pastę podajemy oprószając szczypiorkiem.
Jakiś czas temu otrzymałyśmy paczuszkę chlebków lnianych Habżyki w trzech kompozycjach smakowych, mianowicie: siemię lniane i słonecznik, pomidory i bazylia i cebula z czosnkiem.
Jest to chleb lniany, niepieczony - żywy z nisko przetworzonych warzyw i siemienia lnianego. W 100% przygotowany z naturalnych składników o niskim indeksie glikemicznym i wysokiej zawartości błonnika.
Skład chlebków jest świetny, z pewnością są bardzo zdrowe i znajdą wielu zwolenników, jednak my chcemy być obiektywne i zgodnie stwierdziłyśmy że ich smak zupełnie Nam nie odpowiada. Czujemy się zobowiązane do spróbowania, przetestowania i zamieszczenia tego posta jednak my nie polecamy!
Jest to chleb lniany, niepieczony - żywy z nisko przetworzonych warzyw i siemienia lnianego. W 100% przygotowany z naturalnych składników o niskim indeksie glikemicznym i wysokiej zawartości błonnika.
Skład chlebków jest świetny, z pewnością są bardzo zdrowe i znajdą wielu zwolenników, jednak my chcemy być obiektywne i zgodnie stwierdziłyśmy że ich smak zupełnie Nam nie odpowiada. Czujemy się zobowiązane do spróbowania, przetestowania i zamieszczenia tego posta jednak my nie polecamy!
Czasem robię podobną pastę z tuńczykiem :))
OdpowiedzUsuńUwielbiamy wszelakie pasty :) Z tuńczykiem również smaczna :)
UsuńPasty z makreli to coś wspaniałego. Dokładnie taką pastę znienawidzoną w dzieciństwie teraz uwielbiam.
OdpowiedzUsuńOj dobrze że już nie jest znienawidzona :)) Ja ja uwielbiam i polecam :))
Usuńśniadanko pierwsza klasa :) uwielbiam takie szybkie, proste potrawy.
OdpowiedzUsuńKiedy mowa o śniadaniu to często liczy się czas .. a tu kilka chwil i jest pysznie :)
UsuńŁał! wygląda świetnie! dużo bym dała zeby skosztować!
OdpowiedzUsuńDziękujemy :))
UsuńSmak dzieciństwa-bardzo często wtedy jadałam takie pasty:)
OdpowiedzUsuńWarto wracać do smaku dzieciństwa a takich past zapewne jest wiele :)
UsuńUwielbiam taką pastę, pycha :)
OdpowiedzUsuńKlasyczna pasta lubiana przez wielu :)
UsuńCiekawie wyglądają te chlebki tylko takie ciemne jadam, a twarożek to samo zdrowie, baaaardzo sycący mmmm...
OdpowiedzUsuńPasta bardzooo smaczna, a chlebki nie w naszych gustach smakowych jednak warto sprawdzić czy dla Ciebie nie są one tymi właściwymi :)
Usuń