Pstrąg z cytryną
SKŁADNIKI:
2 świeże wypatroszone pstrągi
1 cebula
1 cytryna
pieprz cytrynowy
natka pietruszki
natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Pstrąga myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy dokładnie w środku i na zewnątrz pieprzem cytrynowym. Natkę pietruszki myjemy i wkładamy do środka ryb. Ryby (każdą osobno) układamy na folii aluminiowej. Cytrynę kroimy na połówki i jedną połówką skrapiamy ryby. Drugą połówkę kroimy na plasterki. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Na rybach układamy plasterki cytryny i kawałki cebuli.
Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 25 minut.
Cudowny pstrąg, pycha :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje :-)
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że Ci się podoba!
Usuńuwielbiam ryby przyrządzone w ten sposób, ten smak :)
OdpowiedzUsuńO tak my też lubimy..
UsuńMoją ulubioną rybą jest co prawda łosoś ale dla urozmaicenia rybnego menu robię również pstrąga. Bardzo smaczna rybka. Świetnie ją podałyście. Smakowita. Zjadłabym bardzo chętnie :)
OdpowiedzUsuńŁososia też bardzo lubimy, ale tym razem pstrąg.
UsuńBardzo lubię tak przygotowanego pstrąga :) Jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńZgadzamy się z Tobą jest pyszny
Usuńpolecam też wypróbować z pomarańczem zamiast cytryny, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńO z pomarańczem jeszcze nie robiłam, następnym razem spróbuje bo propozycja wydaje mi się ciekawa.
UsuńUwielbiam taką rybkę :)
OdpowiedzUsuńMy też lubimy! Pozdrawiamy
Usuń