piątek, 29 sierpnia 2014

Sałatka z wędzonym łososiem i fetą na szpinaku

Dziś zapraszamy na sałatkę z rybką. Do jej przygotowania wykorzystałam wędzonego łososia, który świetnie się komponuje z serem feta oraz musztardą francuską. Przygotowanie tej sałatki zajmuje zaledwie kilka minut i nie wymaga zdolności kulinarnych.

Sałatka z wędzonym łososiem i fetą na szpinaku


SKŁADNIKI:

1 garść liści szpinaku
70 g wędzonego łososia
50 g sera feta
1 łyżeczka oliwy
koperek
1 łyżeczka musztardy francuskiej
pieprz kolorowy 


PRZYGOTOWANIE:

Szpinak myjemy, osuszamy i układamy na talerzu. Łososia dzielimy na małe kawałeczki i układamy na szpinaku. Ser feta kroimy w kostkę i układamy między łososiem. Koperek myjemy i drobno siekamy. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy musztardę francuską oraz koperek. Całość mieszamy i polewamy tym sałatkę. 

 

Posypujemy z wierzchu świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.


10 komentarzy:

  1. Pyszna propozycja na kolację :) Jeszcze jakby ktoś mi ją podał :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam! Uwielbiam łososia, to na pewno coś pysznego :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszna kompozycja smaków gdyż również lubimy łososia :))

      Usuń
  3. To są moje smaki, a umie w lodówce leży feta i szpinak, czas wyprowadzić je na spacer kulinarny:))
    gibli:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszamy na tak kulinarny spacerek i czekamy na relację :))

      Usuń
  4. Połączenie jak dla mnie idealne!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawe połączenie, szpinak i łosoś :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Połączenie to zaliczamy do naszych ulubionych - polecamy :)

      Usuń