niedziela, 24 sierpnia 2014

Roladki schabowe

Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad to już pędzimy z pomocą i pomysłem. Zachęcamy do przygotowania tych oto roladek zamiast zwykłych kotletów schabowych. Małym nakładem pracy oraz niewielkim kosztem można odmienić typowy obiad i stworzyć danie inne niż zwykle. Polecamy!

Roladki schabowe


 SKŁADNIKI:

3 plastry schabu
100 g sera żółtego
1 czerwona cebula
olej do smażenia
kilka pieczarek
1 płat papryki marynowanej
sól, pieprz
jajko
bułka tarta 
PRZYGOTOWANIE:

Schab rozbijamy jak na kotlety i oprószamy solą. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki lub plasterki i podsmażamy z pokrojoną w kostkę połową cebuli. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na mięsie układamy ser żółty, 

następnie cebulkę pokrojoną w plasterki, 


paski papryki oraz łyżkę pieczarek.


 Całość zwijamy w roladkę, panierujemy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.




12 komentarzy: