poniedziałek, 21 lipca 2014

Poniedziałkowy "fit" - Sałatka z fasolki szparagowej z tuńczykiem

Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na sałatkę z tuńczykiem. Całość jest bardzo prosta ale jakże smaczna. Przygotowanie jej nie jest wcale pracochłonne, chociaż czas jej przygotowania wydłuża się z racji gotowania fasolki szparagowej.  Polecam ją na kolację.


Sałatka z fasolki szparagowej z tuńczykiem 


SKŁADNIKI:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
200 g żółtej fasolki szparagowej
1 łyżeczka soli
koperek

PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę szparagową przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Odcinamy końce fasolki.
Kroimy ją w słupki około 2-3 cm. Tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Do fasolki przekładamy tuńczyka i całość mieszamy.
Koperek siekamy, dodajemy do sałatki, mieszamy. Sałatka jest gotowa do podania :)


                                                                         Smacznego!!!

 

12 komentarzy:

  1. Brzmi apetycznie, latwe w przygotowaniu i zdobyciu produktow: na pewno wyprobuje. DZIEKI!

    OdpowiedzUsuń
  2. hyhyhy poniedziałkowe powroty do rzeczywistości <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam teraz w domu jednego marudę na diecie - przepis jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A tuńczyk za mną chodzi od paru dni :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam sałatki!
    Coś mi się wydaje, że już niedługo będzie gościć i ta u mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszna i szybka propozycja na obiadek :-) super pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może i być i na obiadek jak i na kolację. Polecamy!

      Usuń