Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na sałatkę z tuńczykiem. Całość jest bardzo prosta ale jakże smaczna. Przygotowanie jej nie jest wcale pracochłonne, chociaż czas jej przygotowania wydłuża się z racji gotowania fasolki szparagowej. Polecam ją na kolację.
Sałatka z fasolki szparagowej z tuńczykiem
SKŁADNIKI:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
200 g żółtej fasolki szparagowej
1 łyżeczka soli
koperek
PRZYGOTOWANIE:
Fasolkę szparagową przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Odcinamy końce fasolki.
Kroimy ją w słupki około 2-3 cm. Tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Do fasolki przekładamy tuńczyka i całość mieszamy.
Koperek siekamy, dodajemy do sałatki, mieszamy. Sałatka jest gotowa do podania :)
Smacznego!!!
Brzmi apetycznie, latwe w przygotowaniu i zdobyciu produktow: na pewno wyprobuje. DZIEKI!
OdpowiedzUsuńPolecamy!! Czekamy na opinię po przygotowaniu!
Usuńhyhyhy poniedziałkowe powroty do rzeczywistości <3
OdpowiedzUsuńHeh cos w tym jest...
UsuńMam teraz w domu jednego marudę na diecie - przepis jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńTym, którzy nie są na diecie też polecamy....
UsuńA tuńczyk za mną chodzi od paru dni :)
OdpowiedzUsuńNo to pomysł już masz gotowy ;-)
Usuńuwielbiam sałatki!
OdpowiedzUsuńCoś mi się wydaje, że już niedługo będzie gościć i ta u mnie :)
Polecamy jest prosta, szybka, smaczna i zdrowa.
UsuńPyszna i szybka propozycja na obiadek :-) super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńMoże i być i na obiadek jak i na kolację. Polecamy!
Usuń