Dzisiaj kolejne pyszne, szybkie danie makaronowe połączone z mięskiem. Makaron farfalle jest ostatnio jednym z moich ulubionych. Dania z jego udziałem wyglądają bardzo apetycznie, a moja córeczka wręcz je uwielbia. Przygotowanie całości jest bardzo szybciutkie, tym samym świetnie sprawdzi się w upalne dni kiedy mamy minimum ochoty na stanie w gorącej kuchni.
Farfalle z kurczakiem w pomidorach z oregano
SKŁADNIKI:
150 g makaronu farfalle
200 g piersi z kurczaka
6 łyżek pomidorów krojonych z puszki
sól i pieprz do smaku
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka oregano
natka pietruszki do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy
przez około 8 minut, odcedzamy.
Mięso myjemy, a następnie mielimy w maszynce do mięsa.
Do teflonowego rondla przekładamy mięso i je podduszamy,
dodajemy pomidory oraz doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Całość podduszamy 10 minut. Natkę siekamy.
Na talerze nakładamy makaron, następnie nakładamy mięsny sos.
Dekorujemy natką pietruszki.
takie dania makaronowe lubię:)
OdpowiedzUsuńPolecamy!
UsuńProsto a jak smakowicie wygląda takie danie ;)
OdpowiedzUsuńpyszny sposób na szybki obiad :)
OdpowiedzUsuńTak było pysznie i szybko, aby nie trzeba było za dużo czasu spędzać w nagrzanej kuchni
UsuńOj moje smaki :) Szybko i smacznie :))
OdpowiedzUsuńNam też takie dania smakują. Pozdrawiamy
UsuńZawsze i wszędzie mogę takie zjeść:)
OdpowiedzUsuńPolecamy
UsuńTa potrawa świetnie smakuje i pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy, makaronowe kokardki ładnie wyglądają w potrawach.
UsuńMój ulubiony makaron. Mogłabym go jeść codziennie. Pyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że Ci się podoba! Pozdrawiamy!
UsuńMMM.... pyszne i pięknie wyglądające- ideał!
OdpowiedzUsuńDziękujemy za tak miłe słowa!
Usuń