Smoothie truskawkowo-jagodowy z kokosową nutą
SKŁADNIKI:
450 g truskawek
200 ml jagód (miałam mrożone)
100 ml jogurtu naturalnego
wiórki kokosowe
mięta do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy szklaneczki lub pucharki, na jeden talerzy wylewamy wodę, na drugi wysypujemy wiórki kokosowe, brzegi szklaneczek moczymy w wodzie, następnie obtaczamy w wiórkach uzyskując białą obwódkę, odstawiamy.
Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na pół, przekładamy do malaksera i rozdrabniamy na gęsty mus.
Do szklaneczek przekładamy mus.
Następnie jagody przekładamy do malaksera i je rozdrabniamy, dodajemy jogurt i mieszamy. Uzyskany mus przekładamy na warstwę truskawek.
Całość dekorujemy wiórkami kokosowymi i miętą.
Smacznego :)
Ale pyszności :-)
OdpowiedzUsuń:) dziękujemy
UsuńTruskawki się szybko nie znudzą, bo sezon na nie jest krótki, tak więc każdy przepis z przetworzeniem truskawek jest świetny. Tak jak Twoje smoothie... :)
OdpowiedzUsuńTo racja, nam tez one się nie nudzą ... jedynie żal ze sezon tak krótki ..
UsuńTo jest to co lubię:)
OdpowiedzUsuńTo również moje smaki :)
UsuńPozdrawiamy
Pyszność. Pięknie wygląda.
OdpowiedzUsuńDziękujemy :)
UsuńAle pysznie :)
OdpowiedzUsuń:) było bardzooo pysznie
UsuńBOSKIE:)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy :0
UsuńPozdrawiamy