czwartek, 5 czerwca 2014

Parówki w cieście francuskim z dodatkiem czarnuszki

Zauważyłam taką prawidłowość, że im bliżej weekendu tym więcej mam pomysłów na różnego rodzaju przekąski. Ta jest jedną z moich ulubionych, gdyż robi się ją bardzo szybko a wygląda i smakuje dobrze.

Parówki w cieście francuskim z dodatkiem czarnuszki

 Składniki:
 
1 opakowanie ciasta francuskiego  
8 parówek
1 jajko
sól
czarnuszka

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i tniemy na takie kawałki, aby owinąć nimi parówki. Owijamy parówki ciastem francuskim. Jajko rozmącamy w miseczce z dodatkiem niewielkiej ilości soli i  smarujemy nim wszystkie ruloniki. Ruloniki przecinamy na dwie części, a następnie nacinamy co kilka milimetrów. Z wierzchu posypujemy czarnuszką. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku do zrumieniania ciasta ok 15 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz