niedziela, 27 kwietnia 2014

Kotlety mielone z jajem

Święta Wielkanocne co prawda już za nami, ale u Nas sezon na jajka trwa przez cały rok. Szybki, smaczny i tani obiadek w postaci kotletów mielonych z niespodzianką w postaci jajka to Nasza propozycja na dziś. 

Kotlety mielone z jajem 

Składniki:
300 g mięsa mielonego 
4 jajka 
1 czerwona cebula 
1 łyżka kaszy manny 
sól, pieprz 
suszona natka pietruszki 
olej 

 PRZYGOTOWANIE:
Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego pokrojoną drobno cebulę, jedno jajko i kaszę manną. Z całości wyrabiamy masę. Masę mięsną doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostałe jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Jajko obkładamy mięsem mielonym i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z każdej ze stron.

4 komentarze:

  1. przypomniały mi się czasy koloni letnich ;-) takie tam jadałam. Fajny pomysł! Pozdrawiam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszymy się że przywołujemy wspomnienia. Polecamy i pozdrawiamy

      Usuń
  2. nie panierujemy ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie panierowałam, ale to nie znaczy że nie można.

      Usuń