piątek, 14 marca 2014

Sałatka z tuńczykiem i fasolką

Dziś sałatka z fasolki i tuńczyka. Sałatkę tą wymyśliłam kiedy została mi fasolka z obiadu i chciałam ją wykorzystać do kolacji. Połączenie jej z tuńczykiem okazało się bardzo trafne i smaczne.

Sałatka z tuńczykiem i fasolką

SKŁADNIKI:
250 g fasolki szparagowej (mrożona)
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 czerwona cebula
kolorowy pieprz
sól
łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka majonezu
 Przygotowanie:
 Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy. Wystudzoną fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Do fasolki dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Całość doprawiamy solą, kolorowym świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodajemy majonez wymieszany z jogurtem i mieszamy całość.


1 komentarz: