poniedziałek, 24 marca 2014

Poniedziałkowy "fit" - sałatka na liściach świeżego szpinaku

Dziś szybka, kolorowa i wiosennie wyglądająca sałatka, której cała filozofia polega na ładnym ułożeniu na talerzu wszystkich składników. Polecam na niezapowiedzianych gości, wiosenne spotkania i letnie pikniki.

Sałatka na liściach świeżego szpinaku



    SKŁADNIKI:
    liście świeżego szpinaku
    2 jajka
    8 małych kulek mozzarelli
    8 pomidorków koktajlowych
    1 wędzone udko z kurczaka
    1/2 czerwonej papryki
    zielona cebulka
    oliwa z oliwek
    pieprz, sól
    1 opakowanie mini bruschetta
     PRZYGOTOWANIE:

    Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Liście szpinaku myjemy, osuszamy, urywamy ogonki i układamy na talerzu. Kulki mozzarelli kroimy na ćwiartki a pomidorki kroimy na połówki. Mięso z wędzonego udka dzielimy na kawałki i układamy na szpinaku, na przemian z paskami czerwonej papryki. Jajka kroimy na małe części i układamy na talerzu razem z serem i pomidorami. Wokół warzyw z kurczakiem układamy malutkie grzanki. Całość posypujemy posiekaną zieloną cebulką, skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem, ewentualnie odrobiną soli.

      2 komentarze: