Makaron jest świetnym pomysłem na szybki obiad. Można go podać niemalże ze wszystkim. Jednocześnie dostępne są rożne rodzaje makaronu i mamy w czym przebierać na sklepowych półkach.
Dzisiaj zapraszamy na smażone gniazdka makaronowe. Przygotowanie ich jest błyskawiczne. Były smaczne i szybko zniknęły. Mój mąż, który nie przepada za szpinakiem zajadał się nimi, aż miło ...
Makaronowe gniazdka ze szpinakiem, boczkiem i camembertem
SKŁADNIKI:
6 gniazdek makaronowych
20 dag boczku wędzonego
2 garście świeżego szpinaku
20 dag boczku wędzonego
2 garście świeżego szpinaku
ser camembert
1 łyżka masła
1 łyżka masła
czosnek granulowany
papryka słodka
pieprz
sól
przyprawa do dań z makaronem
papryka słodka
pieprz
sól
przyprawa do dań z makaronem
PRZYGOTOWANIE:
W garnku zagotowujemy wodę, solimy ją, wkładamy gniazdka makaronowe i gotujemy 7 minut. Na patelni roztapiamy masło, przy pomocy łyżki cedzakowej przekładamy gniazdka na roztopione masło i je podsmażamy, oprószamy je papryką i przyprawą do makaronu. W tym czasie w rondlu podsmażamy pokrojony w słupki boczek, dodajemy opłukany szpinak i podduszamy całość doprawiając czosnkiem i pieprzem.
Kiedy gniazdka podsmażą się z jednej strony, obracamy je na drugą stronę,
na środek nakładamy szpinak z boczkiem, na wierzch nakładamy po kawałku sera camembert, oprószamy przyprawą do makaronu i podsmażamy przez 3 minut.
Podajemy na ciepło.
Podobają mi się te gniazdka.
OdpowiedzUsuńprezentuje się wyśmienicie i na pewno też tak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńPyszne były, polecamy :)
UsuńOjej świetne :) !
OdpowiedzUsuńPaulino polecamy wypróbować danie.
UsuńBardzo ciekawe danie :)
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że danie się podoba!
UsuńJa już wiem jak smakują są rewelacyjne znakomity pomysł, jeszcze lepszy przepis:) POLECAM:)
OdpowiedzUsuńCieszymy się, że pomysł się podoba i danie smakowało. Zachęcamy do przesyłania zdjęć potraw przygotowanych z Naszych przepisów do Kącika czytelnika który pojawi się niedługo na blogu.
Usuń