piątek, 28 lutego 2014

Zakręcone pizzerinki z żółtym serem i szynką

Przygotowanie tradycyjnej pizzy zajmuje sporo czasu, dlatego postanowiłam przygotować takie oto pizzerinki, które niewiele odbiegają od tradycyjnej pizzy, a przygotowanie ich zajmuje chwilkę. Tak naprawdę pizzerinki okazały się jedną z najszybszych przekąsek, która świetnie się sprawdza szczególnie w momentach kiedy wpadają do Nas znajomi z niezapowiedzianą wizytą. Fakt, że są przygotowane z gotowego ciasta nie umniejsza ich smaku. Można przygotować je na wiele sposób, a dziś  nasza propozycja klasyczna z dodatkiem szynki i żółtego sera. 

Zakręcone pizzerinki z żółtym serem i szynką


SKŁADNIKI:

1 ciasto drożdżowe (miałam gotowe) 
5 plastrów żółtego sera 
3 plastry szynki konserwowej 
sos meksykański 
szczypiorek 

PRZYGOTOWANIE: 

Ciasto rozwijamy, smarujemy pikantnym sosem meksykańskim, układamy plastry żółtego sera oraz plastry szynki konserwowej, całość posypujemy szczypiorkiem i zwijamy w roladę, która kroimy w plastry. Każdy plaster przekładamy z osobna na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około 17 minut - pizzerki mają być zarumienione.



12 komentarzy:

  1. Ciekawy przepis. Wykorzystam ten przepis chętnie, tym bardziej, że lubię takie szybkie przygotowanie jakiejś potrawy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszymy, czasem zdarza Nam się korzystać z gotowców aby wyczarować coś pysznego.

      Usuń
  2. Takie pizzerinki uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszymy się, zapraszamy do Nas częściej.

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Tym bardziej polecamy wypróbować przepis.

      Usuń