Włoska kapusta jest jedną z moich ulubionych, po pierwsze jest mięciutka w kilka chwil a po drugie moja rodzina bardziej ją lubi. Przygotowałam ją troszeczkę w inny sposób niż tradycyjną i okazał się on strzałem w dziesiątkę. Jest świetnym dodatkiem do obiadu jak i dla wielu smakoszy może być smaczną kolacją - ja osobiście lubię taką kapustkę podaną z pieczywkiem.
Włoska kapusta z polędwicą łososiową
SKŁADNIKI:
1 kg włoskiej kapusty
35 g polędwicy łososiowej
1 pęczek koperku
sól do smaku
pieprz do smaku
1 kg włoskiej kapusty
35 g polędwicy łososiowej
1 pęczek koperku
sól do smaku
pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę włoską szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą solimy i gotujemy przez około 15 minut - odcedzamy wodę która pozostała, podlewamy świeżą i dusimy. Polędwice kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty - dusimy całość 10 minut. Koperek siekamy (troszkę zostawiamy do dekoracji) dodajemy do kapusty mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kapustę włoską szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą solimy i gotujemy przez około 15 minut - odcedzamy wodę która pozostała, podlewamy świeżą i dusimy. Polędwice kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty - dusimy całość 10 minut. Koperek siekamy (troszkę zostawiamy do dekoracji) dodajemy do kapusty mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz