Luty zaczynamy od przekąski z ciasta francuskiego i kiełbasy. Takie przekąski są szybkie, bardzo łatwe do wykonania. Opakowanie ciasta francuskiego zawsze jest w mojej lodówce i nie boję się że zaskoczą mnie goście i nie będę miała co podać na stół. Do ciasta francuskiego zawsze znajdziemy coś co pasuje, gdyż mogą to być dodatki, mięsne, warzywne jak i słodkie. Takie przekąski dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Przekąska z ciasta francuskiego i kiełbasy
Składniki:
1/3 op ciasta francuskiego
1 kiełbasa wiejska
musztarda francuska
jajko
Pasek ciasta francuskiego (taki aby zawinąć w niego kiełbaskę) smarujemy musztardą francuską. Na to kładziemy dowolną kiełbasę. Ciasto francuskie zawijamy i sklejamy brzegi. Jajko rozmącamy. Cały rulon przekładamy do jajka i obtaczamy dokładnie w nim. Rulon kroimy na 2 cm kawałki.
1 kiełbasa wiejska
musztarda francuska
jajko
Pasek ciasta francuskiego (taki aby zawinąć w niego kiełbaskę) smarujemy musztardą francuską. Na to kładziemy dowolną kiełbasę. Ciasto francuskie zawijamy i sklejamy brzegi. Jajko rozmącamy. Cały rulon przekładamy do jajka i obtaczamy dokładnie w nim. Rulon kroimy na 2 cm kawałki.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok 15- 20 minut.
Smacznego!
Bardzo smakowite.
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;-)
Usuń