Jak co poniedziałek chcemy zaprosić na coś "fit". Dzisiaj chciałyśmy zaproponować pomidory w roli głównej. Pomidorki faszerowane to świetne zestawienie. Można przygotować je na ciepło. Zostały nafaszerowane ryżem i kurczakiem więc świetnie spiszą się na diecie i mogą byc zarówno smacznym obiadek jak i kolacją.
Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem
SKŁADNIKI:
4 pomidory np rzymskie
50 g ryżu brązowego
130 g piersi z kurczaka
sos sojowy
sól
pieprz
roszponka - garść
mix sałat do podania
4 pomidory np rzymskie
50 g ryżu brązowego
130 g piersi z kurczaka
sos sojowy
sól
pieprz
roszponka - garść
mix sałat do podania
PRZYGOTOWANIE:
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Pierś z kurczaka mielimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnie, doprawiamy sosem sojowym i przesmażamy. Dodajemy
ugotowany ryż oraz posiekaną sałatę doprawiamy pieprzem.
Dokładnie
mieszamy.
Z pomidorków odcinamy wieczka, wydrążamy środek, wypełniamy farszem,
zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut.
Podajemy
na ciepło z mixem sałat
To coś dla mnie.Jeżeli chodzi o dietę,chociaż wolę te muszelki z mięskiem.
OdpowiedzUsuńStaramy się aby każdy znalazł u Nas coś dobrego dla siebie.
UsuńPyszne pomidorki,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękujemy, pozdrawiamy ;-)
UsuńFaszerowane pomidorki to coś, na co mam ochotę już od dłuższego czasu. Na razie jadłam tylko paprykę i bardzo mi zasmakowała.
OdpowiedzUsuńPolecamy nafaszerować pomidory .. świetnie się sprawdzają
UsuńPozdrawiamy :)