poniedziałek, 24 lutego 2014

Poniedziałkowy "fit" - pomidorki faszerowane ryżem i mięsem

Jak co poniedziałek chcemy zaprosić na coś "fit". Dzisiaj chciałyśmy zaproponować pomidory w roli głównej. Pomidorki faszerowane to świetne zestawienie. Można przygotować je na ciepło. Zostały nafaszerowane ryżem i kurczakiem więc świetnie spiszą się na diecie i mogą byc zarówno smacznym obiadek jak i kolacją. 

Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem





SKŁADNIKI:

4 pomidory np rzymskie
50 g ryżu brązowego
130 g piersi z kurczaka
sos sojowy
sól
pieprz
roszponka - garść
mix sałat do podania 


PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. 
 Pierś z kurczaka mielimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnie, doprawiamy sosem sojowym i przesmażamy. Dodajemy ugotowany ryż oraz posiekaną sałatę doprawiamy pieprzem.
Dokładnie mieszamy.


Z pomidorków odcinamy wieczka, wydrążamy środek, wypełniamy farszem, 
zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut.


Podajemy na ciepło z mixem sałat

6 komentarzy:

  1. To coś dla mnie.Jeżeli chodzi o dietę,chociaż wolę te muszelki z mięskiem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Staramy się aby każdy znalazł u Nas coś dobrego dla siebie.

      Usuń
  2. Faszerowane pomidorki to coś, na co mam ochotę już od dłuższego czasu. Na razie jadłam tylko paprykę i bardzo mi zasmakowała.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecamy nafaszerować pomidory .. świetnie się sprawdzają
      Pozdrawiamy :)

      Usuń