wtorek, 10 grudnia 2013

Sałatka z tortellini i świeżą czerwoną papryką

Dzisiaj chciałam zaprosić Was na sałatkę z tortellini w towarzystwie czerwonej papryki. Była smaczna, bardzo szybko zniknęła ze stołu. Uważam, że tortellini świetnie sprawdza się do sałatek. Znakomicie ukrywa w sobie rożne farsze, a tym samym można je dodawać i łączyć z różnymi składnikami.


Sałatka z tortellini i świeżą czerwoną papryką

SKŁADNIKI:

150 g tortellini z mięsem
200 g sera żółtego w kawałku
400 g szynki konserwowej w kawałku
1 papryka czerwona
5 korniszonów
2 łyżki majonezu
sól
pieprz 
szczypior

 PRZYGOTOWANIE:
Makaron tortellini gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.  Szynkę oraz ser żółty kroimy w sporą kostkę i wrzucamy do miski, dodajemy odcedzony makaron oraz pokrojone korniszony. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę - dodajemy do pozostałych składników. Następnie dokładamy majonez oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz