Sałatka z tortellini i świeżą czerwoną papryką
SKŁADNIKI:
150 g tortellini z mięsem
200 g sera żółtego w kawałku
400 g szynki konserwowej w kawałku
1 papryka czerwona
5 korniszonów
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
150 g tortellini z mięsem
200 g sera żółtego w kawałku
400 g szynki konserwowej w kawałku
1 papryka czerwona
5 korniszonów
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
szczypior
PRZYGOTOWANIE:
Makaron
tortellini gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Szynkę oraz ser żółty
kroimy w sporą kostkę i wrzucamy do miski, dodajemy odcedzony
makaron oraz pokrojone korniszony. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę - dodajemy do pozostałych składników. Następnie dokładamy majonez oraz sól i
pieprz. Dokładnie mieszamy. Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz