wtorek, 31 grudnia 2013

Sałatka ryżowa z szynką i ananasem

Ciężko przekonać mi się do ryżu jako składnika w sałatkach, jednak ostatnio zostałam poczęstowana sałatką na bazie ryżu z dodatkiem ananasa - była pyszna. Dzisiaj z okazji kończącego się roku przygotowałam świetną sałatkę ryżową. Może komuś spodoba się ta kombinacja smaków i skusi się na porcyjkę ?

 Ryżowa sałatka z szynką i ananasem




SKŁADNIKI:

100 g białego ryżu
250 g szynki konserwowej
150 g żółtego sera
5 plastrów ananasa z puszki
1 puszka kukurydzy
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
natka pietruszki do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

 Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. 
Szynkę, ananasa jak i żółty ser kroimy w drobną kosteczkę - przekładamy do miski, dodajemy ugotowany na sypko ryż oraz majonez i kukurydzę. 
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
 Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.


Podajemy dekorując gałązką natki pietruszki 
Smacznego :) 


2 komentarze:

  1. Polecam, ta sałatka jest przepysznaaaaa, to połączenie smaków... ech ach , co tu dużo mówić....:)))
    gibli:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszymy się że sałatka przypadła Ci do gustu. My też ją bardzo lubimy.

      Usuń