poniedziałek, 23 grudnia 2013

Poniedziałkowy "fit" - jogurtowe udka z kurczaka

Dziś w poniedziałkowym cyklu przedstawiamy propozycję obiadową, a właściwie mięsa do obiadu. Zrobiłyśmy udka z kurczaka w wersji "fit" czyli bez tłustej skóry. Pieczone są w jogurcie naturalnym dzięki czemu są, delikatne i nie są suche. Polecamy nie tylko tym na diecie...

Jogurtowe udka z kurczaka




SKŁADNIKI:

2 udka z kurczaka
3 ząbki czosnku
0,5 szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka pieprzu zielonego w ziarnach
sól


Z udek ściągnąć skórę, umyć, osuszyć a następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia, dodać zielony pieprz i dolać jogurt. Zamknąć rękaw i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Przed włożeniem do piekarnika rękaw nakłuć w kilku miejscach. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec w nim mięso w rękawie ok 35 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz