sobota, 28 grudnia 2013

Paluchy ziemniaczano-serowe

Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na ziemniaczaną przekąskę. Świetnie nada się ona na przekąszenie czegoś przed telewizorem bądź na spotkanie z przyjaciółmi. Ziemniaki te to moja alternatywa dla domowych frytek. Może komuś właśnie takie paluchy wpadną w gusty kulinarne. Szybkie i smaczne :)  

 Paluchy ziemniaczano-serowe



SKŁADNIKI:

250g ugotowanych ziemniaków
100 g serka śmietankowego typu almette
1 łyżeczka suszonej bazylii
szczypta czosnku granulowanego

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki, z wczorajszego obiadu bądź świeżo ugotowane należy utłuc bądź rozgnieść widelcem. Następnie dodajemy do nich serek śmietankowy typu almette, 
suszoną bazylię oraz czosnek granulowany 
 
 
 Wszystko duklanie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. 
 
 
Za pomocą szprycy do kremów formujemy na papierze do pieczenia paluchy
 
 
Wstawiamy je do nagrzanego piekarnika do 200 stopnia na 17 minut.
 Podajemy z dowolnym sosem



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz