piątek, 8 listopada 2013

Zupa serowa z zieleniną i groszkiem ptysiowym

Dzisiaj chciałam zaprosić Was na błyskawiczną zupę serową.  Jest ona prosta i smaczna, w sam raz na piątkowy obiadek.


Zupa serowa z zieleniną i groszkiem ptysiowym


SKŁADNIKI:

750 ml bulionu warzywnego 
2 duże serki topione - śmietankowe 
2 ząbki czosnku 
natka pietruszki
szczypiorek 
groszek ptysiowy


PRZYGOTOWANIE: 
Bulion warzywny zagotowujemy. Do malaksera przekładamy serki topione i dodajemy 150 ml wywaru - całość dokładnie mieszamy do roztopienia serka. Powstałym kremem serowym zalewamy bulion, dodajemy przeciśnięty czosnek i zagotowujemy.
 W tym czasie siekamy zieleninę.  Do miseczek nalewamy zupkę, posypujemy obficie szczypiorkiem i natką, dodajemy groszek ptysiowy i podajemy na gorąco.
Smacznego :) 

2 komentarze: