Dzisiaj chciałam zaprosić Was na błyskawiczną zupę serową. Jest ona prosta i smaczna, w sam raz na piątkowy obiadek.
Zupa serowa z zieleniną i groszkiem ptysiowym
SKŁADNIKI:
750 ml bulionu warzywnego
2 duże serki topione - śmietankowe
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
szczypiorek
groszek ptysiowy
PRZYGOTOWANIE:
Bulion warzywny zagotowujemy. Do malaksera przekładamy serki topione i dodajemy 150 ml wywaru - całość dokładnie mieszamy do roztopienia serka. Powstałym kremem serowym zalewamy bulion, dodajemy przeciśnięty czosnek i zagotowujemy.
W tym czasie siekamy zieleninę. Do miseczek nalewamy zupkę, posypujemy obficie szczypiorkiem i natką, dodajemy groszek ptysiowy i podajemy na gorąco.
Smacznego :)
Pewnie pięknie pachnie ta zupka :)
OdpowiedzUsuńPachnie pięknie, owszem i smakuje cudnie :)
Usuń